Fundacja B.L.U.
O nas

Fundację B.L.U. tworzy grupa pasjonatów i aktywistów. Fundacja powstała jako rozwinięcie projektów o charakterze społecznym. Poznaj naszą misję, cele i wizje.

B.L.U. =

BALANCE LIFE UNIVERSE

Naszą misją jest kształtowanie świadomego, sprawiedliwego i zrównoważonego społeczeństwa. Działania opieramy na trzech filarach:

EDUKACJA EKOLOGICZNA

Nadmiar odpadów, kryzys klimatyczny i kryzys wodny – to 3 główne aspekty, wobec których trudno pozostać obojętnym. Edukujemy społeczeństwo, pokazując, jak codzienne wybory wpływają na środowisko. Wierzymy, że popyt kształtuje podaż. Promujemy postawy proekologiczne wśród przedsiębiorców.

ZDROWY STYL ŻYCIA

Właściwa dieta, aktywność fizyczna, work life balance – edukujemy, jak żyć zdrowo i promujemy zbilansowany styl życia wśród społeczeństwa, w którym już ponad połowa osób cierpi na nadwagę, a 30% nie dosypia*.

*Dane: NFZ.GOV.PL/raport TNS Polska

ROZWÓJ OSOBISTY i ZAWODOWY

Wierzymy, że świadome, sprawiedliwe i zrównoważone społeczeństwo tworzą szczęśliwi i spełnieni ludzie, dlatego rozwój jednostki nie jest nam obojętny. Wspieramy rozwój dzieci, młodzieży, studentów, rodziny, a także osób powracających na rynek pracy po dłuższej przerwie i zagrożonych wykluczeniem społecznym.

Nasza wizja to budowa lepszego świata – dla nas WSZYSTKICH.

B.L.U. =

BETTER LIFE for US

Wizja, misja i cele działania fundacji B.L.U.

Chcesz poznać szczegółowe cele, działania i dowiedzieć się więcej na temat działania organów fundacji? Pobierz STATUT.